Crónica del sur de Lugo

Máis colaboración da Xunta coas sociedades gastronómicas e enófilas lucenses

Balseiro participou con representantes de colectivos gastronómicos de Galicia e Asturias nunha visita ao Centro do Viño da Ribeira Sacra, o 30 de novembro. GPDTL

Esta foi a conclusión da reunión mantida en Monforte a finais de novembro entre o delegado da Xunta en Lugo e o presidente da Confraría de Amigos do Viño da Ribeira Sacra, Manuel Rajo. Dende a Xunta van estudar “novas liñas de colaboración” con estes colectivos, dos que José Manuel Balseiro salientou “a súa contribución á conservación da cultura e a tradición gastronómica”. O delegado da Xunta na provincia puxo en valor tamén “o enorme potencial confraternizador da gastronomía”, eido que cualificou como “un dos máis importantes recursos turísticos de Galicia”.
Dende a Xunta puxeron a disposición da Confraría da Ribeira Sacra o asesoramento que precise por parte dos técnicos de Turismo de Galicia e da Consellería do Medio Rural.
Logo da xuntanza, Balseiro e Rajo realizaron unha visita ao Centro do Viño da Ribeira Sacra, na que tamén participaron Carlos Cuadrado, directivo da Federación de Confrarías Gastronómicas, e Ana Cobas, representante de Gastrónomos del Yumay, de Avilés. •

Deja un comentario

Your email address will not be published.

*

Últimas noticias sobre ASOCIACIONISMO

     
Ir a Inicio